vineri, 28 februarie 2014

Crime in masa la Kiev

Pe 18 februarie se vorbea de 25 de morţi, pe 19 frebruarie de 35 de morţi, iar azi, 28 februarie se vorbeşte de
peste 120 de morţi şi peste 500 de răniţi. Lunetişti din forţele miliţiei împuşcă oamenii. Se prea poate ca
preşedintele Ianukovici sa fi apelat la ajutorul ruşilor sau cel puţin să folosescă trupe din estul ţării, acolo
unde majoritatea locuitorilor sunt ruşi.






Ai cui sunt lunetiştii?

Paralela cu Decembrie ’89 este întărită şi de isteria lunetiştilor care s-a declanşat ieri la Kiev.
 Protestatarii au acuzat forţele de ordine Berkut că ar ucide protestatarii cu sânge rece, în vreme ce regimul i-a acuzat,
 dimpotrivă, pe protestatari că şi-au plasat propriii lunetişti (celebrii veterani din Afganistan) pe clădirile din jur
pentru a crea confuzie în rândurile populaţiei. Cert este că masacrul de ieri a avut drept efect un ordin al ministrului
 de Interne care le dă dreptul poliţiştilor ucraineni să folosească muniţie de război împotriva „extremiştilor“.

Ieri după-amiază acelaşi minister de Interne a difuzat un comunicat în care susţinea că 67 de poliţişti ar fi fost
luaţi ostatici de către militanţii din piaţă şi că se aşteaptă un ordin pentru a putea fi eliberaţi printr-o lovitură
 în forţă. Cu alte cuvinte, în acest moment, forţele ucrainene au liber din partea lui Ianukovici să tragă în civili.
 Cu toate acestea, dictatorul de la Kiev nu pare să fi decis încă să implice armata, deşi o ştire care nu a fost confirmată
susţinea că o garnitură de tren care transporta militari spre Kiev ar fi fost blocată de protestatari.





UCRAINA. Autorităţile ucrainene “au pierdut controlul în vestul ţării”, anunţă corespondentul BBC în Ucraina.

“Protestatarii au preluat controlul asupra autorităţilor locale şi au incendiat sediile serviciilor de securitate”, scrie BBC.   



 În Liov, Ujgorod, Luţk şi Rivne, protestatarii au preluat controlul asupra administraţiilor locale, dar au ocupat şi
alte clădiri oficiale, anunţă Euronews.

A fost emis un mandat de arestare pe numele lui Ianukovici pentru “crime în masă”


Totodată, escaladarea violenţelor din Ucraina alarmează cancelariile occidentale. Mai mulţi oficiali europeni,
 dar şi americani au luat atitudine, îndemnând părţile implicate în conflict să se aşeze la masa de dialog.
Uniunea Europeană a anunţat că va impune sancţiuni Ucrainei dacă se va adeveri că forţele de ordine au făcut uz de arme de foc.

În acelaşi timp Rusia critică opoziţia din Ucraina, dar şi polititcienii din vest, pe care îi
acuză că au provocat incidentele de la Kiev.




sâmbătă, 8 februarie 2014

Cum sa fentam moartea

 Cel mai bun sfat in caz de atac vascular cerebral

 

Un accident vascular cerebral apare atunci când un vas de sânge (o arteră) care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin.

În câteva minute, celulele nervoase din acea zonă sunt afectate şi ele pot muri în câteva ore. Ca rezultat, acea parte a corpului care este controlată de zona afectată a creierului nu mai poate funcţiona adecvat.

În cazul în care apar simptome ale unui AVC este necesar un tratament de urgenţă, exact ca şi în cazurile de infarct miocardic. În cazul în care tratamentul medical este început cât mai curând după apariţia simptomelor, cu atât mai puţine celule nervoase vor fi afectate permanent.

Simptomele accidentului vascular includ:

 amorţeală, slăbiciune sau paralizie a feţei, braţului sau piciorului, de obicei pe o parte a corpului
 tulburări de vedere la un ochi sau la ambii, precum vedere neclară, înceţoşată, cu pete, vedere dublă sau pierderea vederii
 confuzie, tulburări de vorbire sau de înţelegere a cuvintelor celorlalţi
 tulburări de mers, ameţeală, pierderea echilibrului sau a coordonării
 dureri de cap severe
 Simptomele de localizarea cheagului sangvin sau a hemoragiei şi de extinderea regiunii afectate

Tipuri de AVC:






AVC ischemic este cauzat de un cheag ce a blocat un vas sangvin. Poate apărea din mai multe motive: depozite de grăsime formate în artere, fibrilaţie atrială.

Simptomele apar de obicei în jumătatea corpului din partea opusă zonei din creier în care este cheagul. De exemplu, un AVC în partea dreaptă a creierului dă simptome în partea stângă a corpului.

AVC hemoragic apare atunci când o ruptură a unui vas de sânge provoacă o hemoragie în creier.
 Simptomele unui AVC hemoragic pot fi similare celor produse de AVC ischemic, dar se deosebesc prin simptome legate de tensiunea crescută în creier, cum ar fi dureri de cap severe, greţuri şi vărsături, "înţepenirea" gâtului, ameţeli, convulsii, iritabilitate, confuzie şi posibil inconştienţă.

Accident ischemic tranzitoriu este provocat de astuparea unei artere. În timpul acestui atac sângele nu mai ajunge să irige porţiunea unde este astupată şi nu mai funcţionează. Este vorba însă numai de o afecţiune care aşa cum o arată şi denumirea este doar temporară. De cele mai multe ori bolnavul îşi revine după 15-30 minute şi foarte rar se întâmplă să-şi revină numai după 24 ore. De cele mai multe ori acestea sunt de mai mică importanţă şi nu au urmări neurologice.

 Simptomele unui AVC pot progresa în curs de câteva minute, ore sau zile, adesea în mod treptat. De exemplu, slăbiciunea uşoară poate evolua spre o incapacitate de a mişca braţul şi piciorul de pe o parte a corpului.

 În cazul în care accidentul vascular cerebral este provocat de un cheag de sânge mare (ischemic), simptomele apar brusc, în decurs de câteva secunde.

În cazul în care o arteră care este îngustată deja de ateroscleroză este blocată, de obicei simptomele se dezvoltă gradat, în curs de câteva minute sau ore, sau mai rar, în câteva zile.

 ATENTIE ...

CU ACEASTĂ METODĂ MOARTEA MAI ÎNTÂRZIE PUȚIN!!!

Primul ajutor în caz de atac vascular cerebral

Merită să pierdeți câteva minute pentru această scurtă lectură.

Un ac poate salva viața unui pacient cu inceput / simptome de accident vascular, afirmă unprofesor din China..
Păstrați totdeauna la îndemână un ac de cusut, pentru a putea aplica o metoda neconvențională prin care puteți salva viața cuiva care a avut un ACV (atac cerebral vascular) .

Când vedeți pe cineva cu simptome de ACV, păstrați-vă calmul . Indiferent unde se afla victima, nu o mutați din loc. Când se întampla un ACV, venele capilare ale creierului creier se rup gradual. Daca persoana se mișcă, venele capilare se rup mai repede.
Cel mai bine puteți folosi o seringă (de fapt, acul unei seringi). Daca nu, puteti utiliza un ac de cusut sau cu gămalie.
 Mai întâi sterilizați vârful acului (la flacăra unui băț de chibrit, de ex.) și apoi ințepati fiecare deget de la mâinile pacientului.
 Nu sunt puncte specifice în degete pentru acupunctură; puteți înțepa la cca.1-2 mm de unghie.
 Ințepați atât cât să inceapă să iasă sânge.
 Dacă sângele nu iese, apăsați în jurul înțepăturii.
 Când toate degetele sângerează, așteptați cateva minute apoi frecționați lobul urechilor pacientului până devin roșii.
 Ințepati fiecare lob al urechilor pacientului până incepe să sângereze.
 După câteva minute persoana își va recapăta cunoștința.

Așteptați până își revine și numai după aceia il puteți transporta la spital.
Dacă il veți duce în grabă la spital (fără să-și fi revenit), transportul i-ar putea cauza ruperea vaselor capilare din creier.
M-a învățat să scot picături de sânge un medic de medicina traditională din China. Se numește Ho Bu Ting. Are experiență practică in domeniu și poate demonstra că această metodă este 100% eficientă.

CAZ REAL:

In 1979, mă aflam, ca profesoară, la Universitatea Fung Gaap, din Tai Chungkin. Într-o după amiază, un profesor din altă clasă, a venit în fugă și mi-a zis: d-na Liu, veniți repede, supervisor-ul nostru are un atac cerebral! Am fugit imediat către locul in care se afla d-nul Chen Fu, care era palid, nu putea vorbi, gura era strambă – simptome de ACV.
I-am cerut unui student să procure o seringa de la farmacie si am inceput să ințep degetele d-lui Chen. Când toate degetele sângerau (fiecare deget cu o picatura de sange de marimea unui bob de mazare), d-nul Chen a inceput sa-si recapete culoarea.
Dar gura era tot strambă. Atunci, am fricționat energic loburii urechilor pacientului până s-au înroșit, după care am ințepat lobul urechii drepte în două locuri, pentru ca sa înceapă să sângereze. La fel am procedat și cu lobul stâng. Dupa 3-5 min. gura i-a revenit la forma normala și omul a început să vorbească.
L-am lasat sa se odihneasca un pic, apoi l-am dus la spital.
A stat internat o noapte iar ziua urmatoare a fost externat și și-a putut relua activitatea la catedră. Totul a decurs normal. Nu a aparut nici o complicație derivată din modul în care i s-a aplicat primul ajutor.
De regulă, víctimele ACV suferă rupturi iremediabile ale vaselor capilare ale creierului, in timpul transportului spre spital ceea ce le face irecuperabile.
ACV este a doua cauza de deces in lume. Cei care au noroc, pot supravietui, dar pot ramane paralizați sau cu leziuni pentru tot restul vieții.

joi, 6 februarie 2014

Afacere profitabilă cu 1000 de euro






Probabil te gandesti ca acest lucru este imposibil , o sa iti dau un exemplu

O sa fiu cat mai concret si o sa scriu cat mai pã româneşte

Pasul 1. deschizi internet explorer si intri pe gagăl , cum probabil nu sti bulgăreşte dai pe google translate , setezi sa iti traduca din româneşte in bulgăreşte si scri : haine de dama , pac ti-a afisat "heroglifele"
женски дрехи , le dai copy / paste in google si cauti .
Dupa o simpla cautare am gasit un site (oarecare) http://www.arogans.com/3-oficialni-rokli 
faţa domnisoarei de acolo imi părea foarte cunoscută , logic intalnită pe majoritatea site-urilor de imbrăcaminte pentru femei de la noi la un pret cel putin dublu (faceti conversia leva/ron)




Citeste cateva sfaturi 


Am inceput sa pun deoparte bani din salariu si in iulie 2007 aveam aproape 2000 lei. Soacra-mea mi-a imprumutat inca 500 euro (nerambursabili) si pe 1 august 2007 aveam firma si site.

Daca si tu incepi de la 0 sper ca experienta mea sa te ajute…



Nu bloca banii in stocuri


Lucreaza cu stocurile furnizorului pe cat posibil. Stiu ca tu crezi ca “ai nevoie” sa ai pe stoc marfa ca sa livrezi rapid ca sa te lauzi ca oferi servicii de calitate. Te inseli!

Daca vinzi un produs premium sau unul pe care nu il vinde chiar toata lumea, scrie pe site ca livrarea se face in 1-2-3 saptamani, cat dureaza. Oamenii cu adevarat interesati sa-l cumpere vor astepta.

Daca vinzi un produs pe care il mai vand si alte 200 de magazine online, nu-ti mai deschide magazin online!

 

Adaos comercial


Daca nu ai cel putin 30% adaos mai bine stai linistit.

Sigur, depinde de domeniu, la accesorii sau haine ieftine se ajunge si la 700% dar nu te imbata cu apa rece crezand ca daca vinzi produse mai scumpe poti sa rezisti cu 5-6%.

Nu poti!

 

Nu irosi timpul cu designul site-ului

 

E simplu sa faci un design: contentul are background alb, incadrat pe lateral de o culoare inchisa, meniul sus cu litere mari, filtre in lateral stanga, caseta de cautare sus in dreapta.

Nu irosi timpul si banii pe detalii!

Foloseste poze mari si frumoase, de aceleasi dimensiuni (fii consecvent). Pune buton mare si colorat CUMPARA.

Daca faci site-ul pentru femei foloseste mov sau roz, daca il faci pentru barbati foloseste albastru sau verde.

E simplu! Nu reinventa roata!

 

Baga bani in Google Adwords


Adu oameni pe site! Oameni care sunt interesati de produsele sau serviciile tale.

Daca e sa cheltui banii pe ceva, cheltuie-i pe Adwords.

100 euro iti pot aduce 2000 de vizitatori pe site, destul pentru a avea un feedback decent.

 

Nu-ti intreba prietenii si familia daca le place site-ul


O sa se uite la site ca la un tablou si o sa-ti dea un feedback complet irelevant. COMPLET IRELEVANT.

Nici unul nu stie nimic legat de arhitectura informatiei, de interaction design, de user experience, etc…

In schimb, adu oameni pe site. Oameni interesati sa cumpere ceea ce ai tu de vandut.

Analizeaza comportamentul lor pe site, cum interactioneaza, pe ce dau click si pe ce nu dau click.

Cati cumpara, cati nu cumpara? De ce nu cumpara? Ce intrebari au, ce nelamuriri, ce pretentii, ce observatii?

Oamenii astia sunt relevanti pentru imbunatatirea designului site-ului. Oamenii care voteaza cu banii lor.

Un om care decide sa iti dea tie banii lui munciti reprezinta un vot de incredere in site-ul tau.

Imbunatateste designul in functie de analiza de mai sus, nu de parerile prietenilor.

De cele mai multe ori nu trebuie redesenat nimic ci doar realiniate elementele si puse in evidenta lucrurile pe care potentialii tai clienti se asteapta sa le gaseasca pe site.

Arhitectura informatiei e mai importanta decat decorarea. De fiecare data.



 

Afiliere


Lasa-i pe altii sa-ti vanda marfa pentru un comision. In functie de ce produse vinzi afilierea poate fi o mina de aur sau nu.

Nu poti sti pana nu incerci.

 

Distributie

 

Din nou, lasa-i pe altii sa-ti vanda marfa pentru un comision.

Listeaza-ti produsele pe site-urile mari de comert online si lasa-i pe ei sa vanda. De cele mai multe ori vor vinde mai bine decat propriul tau magazin.

Action Cola se vinde nu pentru ca e un produs bun ci pentru ca exista pe orice raft din orice market oricat de amarat din orice oras, comuna, sat sau catun din Romania.

N-ai totusi nevoie sa fii chiar peste tot, e de-ajuns sa fii pe 2-3 cele mai mari magazine.

Distributia e mai importanta decat marketingul.

 

Promovare

 

Promovarea agresiva e mai importanta decat calitatea, continutul sau orice alte lucruri pe care le consideri in mod eronat importante.

Promovarea pe Facebook poate functiona daca o faci pe pagini care au sute de mii de like-uri, nu pe pagina ta unde ai 7 prieteni.

Din experienta mea, campaniile Adwords si cele de e-mail marketing au mers mai bine decat Facebook sau advertoriale pe site-uri cu trafic mare.

 

Strange e-mailuri

Fa-i pe oameni sa se aboneze la newsletter chiar daca nu ai nimic de trimis deocamdata.

 

Costuri mici


Pastreaza costurile mici crescand eficienta operationala. Multi oameni fac greseala ca odata ce incep sa faca putin profit se simt obligati sa ofere mai mult clientilor, la acelasi pret, crezand ca vor atrage astfel mai multi clienti.

Ca sa atragi mai multi clienti investe profitul in promovare, nu in altceva. Nu te simti obligat sa oferi mai mult, sa cresti calitatea, sa ai un produs / serviciu mai bun.

Daca oamenii nu iti cer mai multa calitate, nu le oferi mai multa calitate la acelasi pret. Ofera-le un raport pret/calitate rezonabil, cu niste costuri care sa-ti permita sa faci profit.

 

Si varianta cea mai ieftina este Facebook-ul

Daca alegi sa iti vinzi marfa doar pe facebook atunci nu ai nevoie nici macar de un site ,,, si doar de pagina gratuita , unde o sa iti pui pozele cu produsele care le vinzi si preturiile lor ,, si apoi reclama la greu , pe fel si fel de grupuri sau pagini cu zeci de mii de persoane.




Ideea este ca se poate , Numai sa vrei

Succes









sursa andreichira.ro

marți, 4 februarie 2014

Deszapezirea, problema mare la romani


In orice tara civilizata serviciile speciale sunt dotate cu utilaje si echipamente de ultima ora indiferent de  domeniul de activitate. Sunt tari unde deszapezirea ar fi practic imposibila daca s-ar folosi utilajele din tara noastra.

Eu sincer nu am vazut utilaje speciale pentru deszapezire, ca cel din materialul video prezentat, la noi deszapezirea se face cu utilaje care se folosesc  in constructii nu cu freze special concepute pentru acest lucru.





CNADNR nu mai încheie contracte de deszăpezire pentru o singură iarnă, ci pe două, astfel că a scos la licitaţie lucrările pentru perioadele din sezonul rece 2013-2015, estimând costuri totale de 765,1 milioane lei, fără TVA.


Vor fi încheiate 7 acorduri-cadru, cu valori estimate la:

109 milioane lei, în cazul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi
104,9 milioane lei  pentru DRDP Constanţa
61,9 milioane lei  pentru DRDP Craiova
95,9 milioane lei pentru DRDP Braşov
106,1 milioane lei pentru DRDP Cluj
148,5 milioane lei pentru DRDP Bucureşti
138,8 milioane lei pentru DRDP Timişoara.

 CNADNR are în administrare aproximativ 550 km de autostradă – cu tot cu şosele de centură construite în regim de autostradă – şi peste 15.000 km de drumuri naţionale.

Oare e posibil ca cei care au incheiat aceste contracte generoase, sa fie interesati doar de sumele incasate,  fiind  asigurati ca interventia lor nu prea conteaza, ca oricum la deszapezire vor participa si cadrele militare, pompieri, jandarmi etc.
Solutii mai viabile cu siguranta exista, dar cine ar avea interesul sa rezolve si aceasta problema daca inca se foloseste premisa " merge si asa " si uite asa  toata lumea pare a fi multumita, totul e bine si frumos, e iarna, e zapada, asa ca nu iesiti la drum decat inarmati cu multa rabdare si speranta ca veti ajunge cu bine la destinatie.






Cum se face deszapezirea in Japonia